At leve sundt på autopilot

Af og til kan det godt være sådan lidt skørt.. At være personlig træner og sådan en ‘helsedulle’ uden egentlig at gå ret meget op i sundhed.

For det gør jeg faktisk ikke. Mere..
Det fylder ikke ret meget. Mere..

Det sker bare. Lidt ligesom jeg børster tænder hver dag, ved jeg at der er nogle ting der også er gode for mig at gøre på ‘sundhedsfronten’.

Men jeg tænker ikke så meget over det.

Og hvordan er jeg så nået dertil?

Tidligere gik jeg meget op i at være ‘sund’. At spise ‘sundt’. At træne. At finde ‘sunde alternativer’. At undgå ting jeg forbandt med at være ‘usunde’ (sukker, gluten, laktose, ‘junk-food’, i perioder kulhydrat generelt etc.)

Sundhed fyldte enormt meget. Det var lidt sådan en hobby i sig selv, det fyldte ligesom mit liv ud.

I dag er der andre ting jeg hellere vil fokusere på, end hvor vidt jeg er kategorisk sund eller ej. Det der er vigtigt for mig er, at jeg har det godt og at jeg lever et godt liv. At jeg overordnet set er glad.

Jeg ved at jeg ikke har det godt, hvis jeg spiser for meget af det der ikke fungerer optimalt for mig. Jeg ved at jeg så bliver dvask, træt og oppustet. Det gider jeg ikke - det giver mig ikke energi til at lave andre ting jeg godt kan lide.

Jeg ved også at det er rigtig godt for mig at bruge min krop - helst lidt hver dag. Men hvad end det er i bøfburet, en gåtur, at spille squash, dans, løb etc - det er underodnet. Der er ikke noget der er mere ‘rigtigt’ end andet for mig. Mere..

Jeg ved også at min søvn og vand nok er ting der er vigtige for at min energi er god og at jeg ikke går snack-attack i alt muligt andet.

Men - når det er sagt så er det også vigtigt for mig at nyde. God mad i godt selskab. Et glas rødvin tirsdag aften, hvis jeg har lyst til det. At prioritere søvn over en træning en dag, hvis jeg har brug for det.

Det er sundhed for mig. Nu. At mit liv ikke handler om sundhed, er et sundhedstegn i min verden.

Måske du er på samme rejse som jeg har været?

Kærlig hilsen

- Celestine