Fitspiration madness

Jeg er ved at være en liiiiille smule mæt af den massive ‘fitspiration’-bombning der nu efterhånden har stået på et godt stykke tid (læs: flere år).

Jeg er træt af hele tiden at få at vide at jeg skal ‘træne hårdere’ og ’suck it up, so I don’t have to suck it in’ eller ‘eat clean, train mean, live lean’ – læs: hele tiden være bedre eller gøre det bedre end jeg allerede gør – eller opgive ting der gør mig glad, fordi ‘det bedste middel til at være en bad ass og hardcore ‘fitness-gal’ er et liv i askese og afholdenhed’.

Jeg har selv bidraget til det. Jeg har selv postet ‘fitspo’ og jeg har selv været motiveret af det – og kan til tider stadig godt blive det. Jeg synes også, at det er fedt at der er kommet mere fokus på styrketræning og generel sundhed, men jeg ved ikke hvor sundt jeg mener det er, med det helt ekstreme fokus på sixpack abs on daily basis på piger.

Jeg oplever et helt forskruet billede blandt mange piger af, hvad der er ‘normalt’ – fordi det er blevet normalt at benchmarke sig selv med de billeder vi hele tiden eksponeres for (præcis ligesom man gjorde i 90’erne med catwalk-modellerne).

Problemet er bare, at mange intet begreb har om, hvad det kræver (for de fleste) at se sådan ud – og det resulterer i at rigtig mange træner rigtig meget (og også alt for meget) og spiser ekstremt sundt – men alligevel står tilbage med en ‘følelse af utilstrækkelighed’ fordi de ikke ligner dem på billederne.

Det bliver hele tiden en stræben efter noget ‘uopnåeligt’ for hvis bare jeg spiser clean og træner mean – så må jeg jo blive lean? Jo, det er helt sikkert vejen derhen ad – men der jo flere aspekter af det end blot det.

Jeg har set og mødt mange piger – både med og uden six pack, og jeg kan konstatere, at de allermest inspirerende og ass-kicking ladies, er dem der hviler i sig selv og tror på at de uanset kropsform – six-pack eller ej – er helt igennem gode nok, præcis som de er.

‘Strong is the new beautiful’ refererer ikke til, at du skal være ‘en stærk muskelbøf’ for at være smuk – stærk er i min optik ikke blot fysisk, men bestemt i lige så høj grad mentalt; for en kvinde der hviler i sig selv, er det smukkeste der findes.