Hvordan gør jeg selv, hvis jeg ønsker at tabe mig?

Ovenpå sommeren kunne jeg mærke at mine bukser strammede mere end de plejer. Så derfor lavede jeg en kontrolvejning. Og ganske rigtigt. Vægten var lige 5 gode sommerkilo højere..

Før i tiden havde det virkelig ramt mig. Fordi jeg vidste at der ventede et kurhelvede uden lige. Og fordi jeg følte at min vægt definerede mig og min ’succes som person’.

Det påvirker mig ikke længere at veje mig. Fordi jeg er blevet klar over at min vægt ikke definerer mig (note: det har været en lang proces – den har taget år, det sker ikke over night. Men det kan faktisk godt lade sig gøre ikke at blive irrationelt emotionelt påvirket af vægten).

Men også fordi jeg vidste at jeg ikke skulle på kur. Kure fungerer uendeligt dårligt for mig.

Jeg syntes faktisk også at min krop var pæn med lidt ekstra kilo. Jeg syntes til gengæld at det var træls at mit tøj strammede.

Så jeg regulerede. Høstede de lavesthængende frugter først.

Kiggede lidt på mine måltidsmønstrer, min snacking blandt andet.

De 5 kilo er af igen. Det var ikke smertefuldt. Det gjorde ikke ondt.

Jeg måtte ikke lide.
Jeg trænede ikke mere end jeg plejede.
Jeg eliminerede ikke fødevarer.
Jeg skulle ikke udrenses.

Jeg justerede bare. Og pillede lidt ved det jeg ville mangle mindst først. Nemlig min autopilot-snacking. Min kedsomheds-snacking.

I bund og grund holdte jeg mig bare til at spise til mine hovedmåltider. Thats it.

Nu passer mit tøj perfekt igen. Det er rart. Det er okay at være forfængelig.

Så længe det er ikke er en altoverskyggende destruktiv spiral af restriktive regimer som bliver udført fordi du føler at din krop og dit udseende definerer dig som person.

Du er meget mere end det. Du er meget mere end tallet på din vægt. Husk det når januar lige om lidt rammer hårdt, okay? 🙂

Note:
Jeg siger ikke at det bare er ’så let’. For mig er det blevet lettere fordi jeg kender mine mønstre – det tager noget tid.

Men min erfaring både fra mig selv og fra mine klienter har vist mig hvor uendeligt værdifuldt det er at droppe restriktionerne og istedet fokusere på små justeringer 🙂

Forrige
Forrige

Der er altid nogen, der er bedre end dig..

Næste
Næste

Aldrig. Mere. Kur.