Min sunde livsstil 'fuckede med min krop'

Kan du genkende dig selv i min historie?

Der var engang.. Dengang jeg levede gluten-, mælke- og sukkerfrit.

Dengang jeg vendte øjne af folk, der mente de levede sundt samtidig med at de brugte fuldkornsmel i deres madlavning. MEL?! Det var fuldstændig sindssygt i mine øjne - og de var dybt forældede i deres såkaldte 'sundhedsviden’. (Du ved - jo mere usikker man selv er, des sjovere er det at dømme andre for deres adfærd. Det er altid nemmere at pege ud end at pege ind..)

Det var dengang, hvor jeg brugte timevis på at kreere helsificerede opskrifter af de ting, jeg forbød mig selv.

Selvfølgelig lavet med de såkaldte tillladte, ‘sunde' råvarer.

Altid glutenfrie.

Og altid uden brug af mælk.

Og sukker. Sukker var bandlyst, hvis man var rigtig sund.

Det var også engang hvor det at spise en skive rugbrød hørte ind under ‘cheat’.

Og yoghurt, smør, skyr og andre mælkeprodukter var ‘slimdannende’, noget jeg fik bumser af (havde jeg læst..) og noget jeg kun indtog i yderste nødstilfælde.

Det var også dengang, at jeg følte mig uren når jeg spiste gluten.

Og blev oppustet og forstoppet når jeg gjorde - fordi jeg altid overspiste i det, når jeg endelig gik i gang. Fordi det var sidste gang..

Men det smagte jo bare så godt.. Og jeg var helt sikker på at det var hveden - og værst af alt GLUTENS skyld - at jeg var syg i min mave i flere dage efter.

Det var også dengang at min vægt svingede - fra dag til dag med helt op til 3-4 kilo. Dengang hvor jeg fik væske i kroppen, når jeg afveg fra mine strikse regler og regimer - og følte mig syg når det skete.

Måske ikke så meget på grund af fødevarene (som jeg selv var overbevist om) men måske nærmere fordi at jeg SÅ sjældent spiste det, at når jeg endelig gjorde, så var det i mængder helt udover det 'normale'. Jeg overspiste.

Men.. Jeg ville jo være sund.

Jeg skulle være 'clean' (læs: detox som fast indslag).

Jeg skulle spise 'clean'.

Jeg forsagede sukker.

Jeg læste ingredienslister til den helt store guldmedalje.

Jeg var on. f*cking. point.

Og så alligevel ikke..Jeg var helt fucked up.

Det fyldte alt, alt for meget.
Det gik udover min livskvalitet og mine sociale relationer.
Det gik udover mit selvværd. Og det gik udover min krop.

I dag er mine rammer blevet pillet ned. Jeg spiser varieret - men jeg lever ikke asketisk. Og ved du hvad? Min vægt svinger sjældent med ret meget mere end 3-500 gram.

Jeg får hverken bumser eller ‘slim’ af at drikke mælk - og jeg bliver heller ikke syg i min mave af at spise rugbrød - eller almindeligt - brød på regelmæssig basis.

Ikke når jeg spiser i moderate mængder. Hvis jeg overspiser i noget, bliver jeg stadig oppustet. Men det sker uanset om det er brød eller broccoli.

Kærlig hilsen

Celestine