Afholder din negative selvsnak dig fra at nå dit mål?

Kender du det at du vågner op morgen ud og morgen ind - og det første du ser, er en krop, du er utilfreds med?

At det lidt rammer dig hver morgen som en knytnæve i maven - en følelse af ikke at være god nok.

Det er virkelig en træls start på dagen. Og det påvirker ikke kun din morgen (eller måske hele din dag) - det påvirker dig også i mange andre aspekter af dit liv.

Følelsen af at du ikke er helt god nok, som du er.

Ved du godt, at du godt kan ændre det? Faktisk også uden at lave den helt store kropslige transformation.

Du behøver ikke at være 100% ‘i mål’ først. Det handler - til en start - om mind-set.

Jeg vågner op de fleste dag og er glad for min krop. Sådan virkelig glad. Og stolt af den. Men sådan har det langtfra altid været.

Jeg har brugt rigtig lang tid på at være ked af. Finde fejl. Føle mig for tyk. Forkert. Knoklet for at fixe det. Med træning. Striks kost. Diverse ‘helsetiltag’ som detoxkure, slanketeer, vitaminkure. Restriktioner. Og afsavn.

Det har været en lang proces. Og vi har allesammen dage, hvor vi er mere tilfredse end andre. Hvis jeg skrev, at jeg syntes at det altid er 120% perfekt, ville jeg lyve.

Det er part of life - og det er helt okay. Det er en dynamisk proces.

9 ud af 10 dage kigger jeg mig i spejlet fra morgenstunden af og føler mig heldig over at have den krop, jeg har.

Den lever op til mit ideal. Den er sund. Den er stærk. Den er rask. Og jeg synes den er flot.

Andre behøver ikke længere at være enig med mig i hvordan min krop skal se ud. Det er nemlig mig der bestemmer. Og det er virkelig rart at indse.

Så hvordan - ovenpå mange år med utilfredshed og selvhad - er jeg kommet hertil?

Det hele startede med at jeg ændrede min måde at tale til og om mig selv på. Også når jeg kiggede mig i spejlet. Jeg fandt de ting, jeg var glad for i stedet for dem, jeg var ked af.

Og nej - det kommer ikke til at ændre hele din verden fra den ene dag til den anden. Men at tale pænt om og til dig selv er et godt sted at starte. Og jeg har set lige netop denne her ‘øvelse’ ændre hverdagen for rigtig mange kvinder.

Den destruktive selvsnak kommer nemlig også til at påvirke dig på andre fronter. Hvorfor skal du bruge krudt på at tage dig af dig selv, hvis du alligevel ikke holder af det du har?

At leve sundt på baggrund af selvhad er sjældent en bæredygtig løsning. Måske du skulle overveje, om den har virket for dig indtil nu?

Jeg minder dig om at det er en lang proces. Når nu hele denne her selvkærlighedsbølge raser, husker jeg dig lige på at det også er okay at være forfængelig.

Og det er okay ikke at være i mål endnu. Og at alle forsøg du føler som fiaskoer og fejl er en vigtig del af din rejse. Det er ikke fiaskoer og fejl - det er læringer. Og du bliver lidt klogere og en erfaring rigere hver gang.

Min egen rejse har været lang. Jeg har skulle alle kurene, alle dagene, ugerne, månederne, årerne med selvhad og destruktiv adfærd igennem for at finde ud af hvordan jeg IKKE ønsker at leve mit liv. Det er en del af processen. Husk det.

Og så udfordrer jeg dig - har du mod på at tale pænere til - og om - dig selv i dag?

Kærlig hilsen

- Celestine