Hvorfor jeg ikke længere tager på, når jeg er på ferie

På lørdag rejser jeg en tur til Skiathos og trækker stikket i en uge.

I mange år havde jeg det sådan at ferie = all in. På alt. Jeg gik bananas i morgenmadsbuffeten, overspiste pre-dinner-chips og overshoppede (og -spiste) så meget lokalt slik, som jeg kunne komme i nærheden af.

Det gjorde ofte at jeg allerede på dag to af ferien var pænt uncomfy i min egen krop og i bikini (i særdeleshed fordi jeg ofte havde været på striks diæt op til, så jeg kunne være læks i de noget begrænsede mængder tøj). Det var nedern og ferier blev ofte én lang følelse af kontroltab og snack-attack.

I dag har jeg det lidt anderledes. I særdeleshed fordi ferier ikke længere er mit 'helle' - jeg må gerne spise is og slik eller drikke vino i hverdagen også og derfor er det nemmere for mig at regulere hvad jeg egentlig reelt har lyst til, fordi alt er tilladt altid.

Selvom jeg er på ferie har jeg i dag nogle ting, som jeg tager 'med mig i bagagen' og holder fast i på ferien også.

Som regel er det faktisk 'bare' min 'sundhedshortlist' der sidder på rygraden. For mig er det:

- At drikke mit vand
- At få veggies til mindst ét af mine måltider
- Daglig bevægelse (på ferier oftest gåture - men evt også styrketræning, hvis jeg har lyst og det giver mening)
- At få min søvn (varierer mere på ferier, men giver som regel sig selv)

For mig er de her ting blevet lige så essentielle at gøre som at børste tænder - det er blevet vaner der giver mening at tage med (jeg lader jo heller ikke tandbørsten blive hjemme i en uge fordi jeg tager på ferie).

Jeg nyder vin, daglige is - og alle mulige andre ting som (for mig) hører ferie til også. Men jeg går ikke længere bananas hele ugen - det har jeg simpelthen ikke lyst til. Længere.

Det giver mig en meget fin følelse af at ferie sagtens kan være både-og. Og det gør at jeg ikke bruger en hel ferie på at føle ukomfortabel i min krop.

Hvilke vaner vil du gerne tage med dig på ferie?

Kærlig hilsen

- Celestine