Træning på lyst - eller hvad?

Jeg skriver - og taler - rigtig meget om det her med at finde en træningsform, du har lyst til at lave. Det mener jeg fortsat er afgørende, for at du får det gjort - altså at det, de fleste dage, er noget du kan lide at lave og som du har lyst til at tage afsted til.

Men.. For der er et men. Nogle dage er man nødt til at gøre det alligevel. Også selvom du ikke har lyst.

Der vil være dage hvor det er langt mere tillokkende at blive hjemme. Måske fordi du er træt. Måske fordi du har haft en lang dag. Eller måske fordi du slet og ret ikke gider.

Og så vil det nok være meget fint, at du kommer afsted alligevel. Også selvom du ikke har lyst.

Er der dage, hvor du skal lytte til kroppen og potentielt droppe bevægelsen, fordi du er fuldstændig kampstresset, har sovet alt for lidt, er ‘sløj’ eller noget helt fjerde? Uden tvivl, ja.

Eller måske skal der bare nedskaleres. Måske skal du gå en tur i stedet for at løbe. Eller strække ud i stedet for at styketræne. Eller gøre noget helt tredje som du ved får dig ‘gearet ned’ og hvor du ‘møfler’ (det er en fagterm..) din krop blidt uden at træne den hårdere end den reelt har brug for, men blot bevæger den.

Min pointe er, at du nogle gange er nødt til at gøre nogle ting, du ikke har lyst til for at opnå de ting, du gerne vil.

Er det hensigtsmæssigt, at du aldrig gider afsted men alligevel tvinger dig ud af døren? Nej, det er i hvert fald næppe så langtidsholdbart. Ingen gider at bruge store dele af sit liv på at lave noget de ikke, jah, gider at lave.

Så giver det nok mere mening at kigge på hvad du HAR lyst til at lave sådan helt overordnet set. Og så gøre det - også de dage hvor du ikke har voldsomt meget lyst :-)

Kærlig hilsen og god energi

- Celestine