Vil du gerne være stærkere? Så gør det her...

Kender du det?

Du står nede i ‘bøfburet’ (læs: styrketræningsområdet) og du er ved dit sidste sæt. Du ved at du måske godt kunne løfte liiidt tungere, men du er ikke sikker.

Du er bange for at være hende dér ‘der fejlede’.

Hende der ikke kom op fra bunden af en squat - eller hende der var lige ved at blive kvalt i bænkpressen.

Ved du hvad? Det sker yderst sjældent for kvinder. Hvorfor? Fordi vi er usandsynligt bange for at fejle og derfor sjældent kommer bare i nærheden af at presse os selv så meget at ‘det går galt’.

Men hvad skal du så gøre, når du er nervøs for om du kan klare det?

Du skal spørge om hjælp. Ja - helt seriøst. Spørg.

Kig dig omkring og se om der er nogen du måske har set før dernede - eller nogen som ser ud som om de ved hvad de laver. Og spørg om de vil ‘spotte’ dig på dit sidste set.

At blive spottet betyder at have én der står bag dig, som er klar til at hjælpe dig, hvis du ikke kan mere.

Og det er lige netop det du har brug for når du skal presse dig selv lidt mere end du er vant til; tryghed - at vide at der er én der hjælper dig, hvis du ikke selv kan.

Når man i forvejen føler sig lidt på udebane i ‘bøfburet' kan det virkelig være grænseoverskridende at skulle spørge én eller anden tilfældig dude om hjælp, men fakta er faktisk, at de fleste gerne vil hjælpe.

Jeg har aldrig oplevet nogen sige nej. Aldrig. Fordi det er fedt at se kvinder turde presse sig selv - og de fleste mænd kan godt lide at hjælpe (hvilket også er årsagen til, at de kan finde på at komme med uopfordrede - velmenende - absurd dårlige træningsråd, men det er en helt anden snak…).

Kære kvinde. Hvis du altid går ned og tager de samme 12 gentagelser med den samme vægt - så kommer du ikke til at rykke dig.

Du skal ikke ‘performe perfekt’ når du styrketræner - så bliver du aldrig stærkere. Det er okay at du af og til kun får taget 10. Eller måske ‘kun’ 8 gentagelser. Med tungere vægt end sidste gang. Og lur mig om du så ikke næste gang er tættere på de 12 igen - med en tungere vægt.

For det er det der sker når du udfordrer dig selv. Når du kommer ud af comfortzonen. Du bliver stærkere. På flere planer. Fordi du tør..

Note: betyder det at du bare skal gå ned og smide super tung vægt på at gå på kompromis med din teknik? Nej, selvfølgelig ikke. Men helt ærligt, det sker yderst sjældent at jeg ser kvinder gøre det, trods alt.

Sund fornuft er vejen frem - krydret med lidt mere mod på at komme ud af comfortzonen. Jeg ved du kan :-)

Kærlig hilsen

- Celestine