Lad være med at være bange for at skuffe..

Hov, jeg har helt glemt at fortælle jer denne her historie – den er ret interessant!

Forrige weekend til træning mødte jeg en tilfældig fyr som kunne huske mig fra dengang jeg trænede op til konkurrence (det var 3 år siden i den weekend). Han spurgte mig om jeg var stoppet med at træne – og jeg vidste selvfølgelig godt hvad han refererede til, men bad ham alligevel lige forklare sig: “Du har taget lidt på, har du ikke?”. 

Jeg forklarede ham pænt at det havde jeg og at det var meningen – og at min krop og jeg havde det bedre sådan her. Men at jeg selvfølgelig stadigvæk trænede og hele tiden havde gjort det.

Hans respons var “Nååårh men så er det bare med at komme op på hesten igen”.. Han havde vist sin egen forståelse af hvordan man (læs: jeg – eller piger der træner) skal se ud. Jeg forstår godt at mange kæmper med omverdens forventninger (herunder mig selv jævnligt).

Men nogle gange bliver man nødt til at kigge på afsenderens vigtighed og budskab. Det handler ikke om at jeg skal svine ham her og sige at han er en mandschauvinistisk idiot, der forventer en masse af en kvindes udseende, men ikke selv gider at lægge dagens gode gerning i det. Det er ikke det, der er budskabet her – det handler ikke om, at han er ‘en idiot’ – for det er han faktisk ikke. Han er uvidende. Han ved ikke bedre. Og det er okay – for jeg skal ikke tilbringe mere tid sammen med ham.

Da jeg indså hvordan jeg skulle håndtere den type mænd (det er præcis samme type mænd, der tidligere har kommenteret på min krops udseende. Typen der aldrig selv har været i sådan rigtig lav fedtprocent – men forventer at kvinder skal være slanke, stramme ål mens de selv mæsker sig i canapéer og rødvin..) efter det de præcis er – uvidende – blev jeg et bedre menneske. Lidt mindre vred – og lidt mindre bitter 😀 Gør dig selv en tjeneste – kill it with love.

Hvis du hele tiden skal passe dig selv ind i andres boks af forventninger til dig, når du aldrig i mål – for alle har forskellige forventninger til dig. Nogle synes du er flottest når du er tynd, andre når du erotisk buttet, mens en helt tredje synes du er en laber laks når du er helt ripped og har ‘six pack’. Nogle synes du er for lav – andre synes du er for høj. Og så er der dem der synes at du er helt perfekt.

Men ved du hvad det vigtigste er? At du indser at du ER helt perfekt, præcis som du er. Og handler derefter. At du gør tingene for din egen skyld. Ikke for at passe ind i ham den tilfældige fyrs kasse, som du alligevel aldrig kommer til at passe ind i. Lad være med at være bange for at skuffe..