Hvad mon der får din snebold til at rulle?

 
Snebold.jpg
 

Af og til kan man godt have en følelse af, at være ’kørt lidt af sporet på sundhedsfronten’ 🤯

Det kan opleves som, at de gode vaner, du tidligere trivedes så fint med, for en stund føles uendeligt langt væk.

Det er ikke unormalt at noget ’livsændrende’ kan bringe én ud af kurs; ændringer på job-fronten, flytning, ny kæreste eller et brud - eller at miste én du holder af. Andre gange er det ’bare’ højtider, ferie - eller livet generelt🤷🏽‍♀️

Uanset hvad, er det altså normalt at opleve sådanne perioder.

Det afgørende er i sidste ende ikke, at det sker – men i højere grad, hvad du kan gøre derfra og hvordan, du griber den videre færd an☺️

Nogle ændringer i livet er så fundamentale, at det for en periode kun handler om basal overlevelse. Det her er ikke skrevet til sådan en situation.

Der her er møntet på de perioder, hvor du egentlig ‘bare’ har behov for at komme tilbage på sporet igen🙅🏽‍♀️

I sådan en periode kan det nemlig give mening at kigge på, hvilken vane du ved, gør den største forskel for dig – og starte med at justere lidt på den.

Hvis du f.eks. ved at søvn påvirker både din appetit og din lyst til bevægelse, kan det give mening at starte med at kigge på dine sovetider (før du begynder at justere på dine måltider), fordi (du ved) søvnen kan have positiv indflydelse på hvorfor og hvordan, du spiser.

Jeg ved godt, at det kan være fristende at ’fikse’ alle vanerne på én gang (f.eks. BÅDE søvn, måltider og bevægelse), når du er nået ’nok er nok’-punktet.

Men at starte med at have fokus på den ene vane, du ved, har størst positiv effekt for dig (eller den vane der er mest overskuelig for dig lige nu) kan gøre det nemmere for dig at lykkedes med den - selv i en lidt presset hverdag.

Og ved at lykkedes med den ene vane, får du en følelse af mestring, som ikke bare giver en følelse af at være ’på rette kurs’, men potentielt også lyst til at justere på andre af de vaner, du trives med.

Tænk det som din egen fordelagtige ’snebolde-effekt’. Ved at starte med at fokusere på den ene ting, der får din bold til at rulle, trækker den potentielt flere af de andre gode vaner, du trives med, med på vejen😊

Hvad mon der får din snebold til at rulle?

Forrige
Forrige

Det er helt normalt at din krop af og til føles øfferen at være i

Næste
Næste

At træne for 'kropsfølelse og kunnen' i højere grad end 'æstetik og udseende'