Min egen træning

 
IMG_9848.jpg
 

Jeg skriver jævnligt om min møffeljustering og hvordan jeg ‘gearer ned’ om vinteren - nu vil jeg dele, hvad jeg gør om sommeren.

Om sommeren oplever jeg nemlig, at min lyst til bevægelse stiger - markant - som resultat af mere overskud (fordi sol og lys), flere lyse timer i døgnet, bedre vejr og lyst til at være udendørs og mindre hverdagstrummerum.

Mine møfleuger er præget af lyst til daglig bevægelse - og jeg kunne godt skrive noget om at jeg træner 5-7 x om ugen og give andre der ikke gør det, øjeblikkelig dårlig samvittighed. Men det er ikke min pointe. Min pointe er (som altid) at gøre opmærksom på de udsving, der er en del af livet - fysisk og mentalt - og at skabe bevidsthed der giver dig mulighed for at navigere med det istedet for imod det.

Jeg møfler næsten dagligt fordi jeg synes det er sjovt og rart (for nu).

Min uge bliver derfor til cirka 2 x styrke (en kort á 20-30 min. og en lang á 1 time), 2 x lunteture á 1/2 time og oftest 1-2 x intervaller á 20 minutter + squash de uger der er tid til det.

I vinter skrev jeg om, at jeg ikke rigtig gad at styrketræne, men gjorde det 1 x om ugen for at holde momentum. Det gider jeg til gengæld godt nu - og har tilføjet en ekstra kort træning om ugen.

At holde momentum hele vinteren har gjort, at jeg nu oplever styrkefremgang, fordi min energi er bedre og min lyst til at ‘knokle mere for det’ er tilbage.

Til efteråret ved jeg at min bevægelsesmængde igen justerer sig selv ned. Det gør den hvert år - og det er også okay.

Min pointe er at din (og min) bevægelyst er en naturlig, dynamisk proces; at kroppen i ét eller andet omfang tilpasser sig årstidernes skiften.

Det betyder ikke, at du udelukkende kan navigere på lyst (fordi lyst ikke kan stå alene ift at fastholde ting, du gerne vil gøre eller opnå). Det betyder bare at du, ved at være bevidst om de udsving, der unægteligt vil være, og ved at være mere nysgerrig på dit eget mønster, kan bruge det til at dyrke de gode vaner, som du trives med, når du føler at du har overskud til det - og holde momentum i de perioder, hvor du føler at dit ‘mojo’ er lidt mindre😊

Forrige
Forrige

At ændre vaner tager tid - og kan til tider være svært

Næste
Næste

Din partner gider ikke at høre om ‘din dellede mave’ eller ‘dine blævrende, tykke lår’