Hvorfor jeg ikke længere tjekker sociale medier om morgenen

 
DSC02226.jpg
 

Tidligere startede jeg som oftest min dag med at tjekke sociale medier; at tæppebombe min hjerne med andre menneskers medierede, perfekte liv.

Det kunne nærmest give mig en følelse af at være bagud på point fra starten af.

Jeg har skrevet bachelor om sociale medier - jeg ved alt om iscenesættelsen, hvor lidt repræsentativt sociale medier er for virkeligheden og alligevel kan de påvirke mig. Stadigvæk. Og jeg har erkendt, at hvis der er én ting jeg ikke gider, så er det at lade det styre min dag (alt for meget) og slet ikke mit humør.

Af samme årsag er min morgenrutine blevet en ufravigelig vane hos mig - fordi den sætter tonen for hvordan resten af min dag arter sig. Jeg ved at min dag bliver 200% bedre når jeg starter på mine egne termer.

Med at agere i stedet for at reagere.

Hvad starter jeg så dagen med i stedet? Det varierer lidt. Nogle dage skriver jeg dagbog. Andre dage læser jeg i en bog, der er relevant for mig med udgangspunkt i mindset (af en art). Jeg mediterer som udgangspunkt de fleste dage. Nogle dage løber eller træner jeg. Andre dage hopper jeg direkte i badet.

Du behøver hverken læse, meditere eller træne. Men måske der er noget andet du synes, der er rart at starte din dag med i stedet for at ‘andres liv’?

Jeg tjekker først sociale medier når jeg selv har lyst til at vælge det til. Jeg svarer først beskeder, opkald og mails når jeg er klar til det. Når jeg har ageret; mærket min egen dagsform, tjekket ind, lavet noget kreativt eller skrevet noget jeg måske senere hen vil dele på selvsamme sociale medier eller i et nyhedsbrev.

Når jeg har haft plads til output af en art. Så er jeg klar til input.

Det er ikke alle dage det lykkes - men jeg bestræber mig på det. Fordi.. Det giver mig plads til at tune ind på min egen rigtige frekvens og starte dagen på en god note - og i sidste ende gør det mig meget bedre til det jeg gør, når jeg selv har taget min tid til at være mig med det der er, hvad end det er.

Forrige
Forrige

Jeg er i sådan en periode, hvor jeg er ulvesulten 24/7

Næste
Næste

I hverdagen foretrækker jeg quickies