Det er okay, at du godt kunne tænke dig at ændre lidt ved din krop

DET ER OKAY, AT DU HAR ET.jpg

“Jeg forstår godt idéen med det her ‘elsk dig selv som du er’, men jeg er der altså ikke. Jeg vil faktisk gerne tabe mig fordi jeg ved, at jeg bliver gladere og mere tilpas i min egen krop, når mit tøj sidder bedre”. (Citat: mange kvinder jeg taler med - jævnligt).

Ved du hvad?

Det ER okay, at du har et ønske om at tabe dig.

Når man skal ændrer tingenes tilstand, kan det bare være en rigtig god idé, som en start, at være nysgerrig på, hvad der ledte én derhen.

Hvis du f.eks. jævnligt oplever overspisning som resultat af tidligere slankekure og et sort-hvidt-forhold til mad, vil det næppe være hensigtsmæssigt at gå på en ny kur med nye restriktioner.

Overspisningen vil sandsynligvis komme igen, når motivationen for den nye kur er dalet - og dermed er én af forhindringerne for dit vægttab stadig ikke løst.

Og hvis du taber dig på baggrund af en kostplan eller en slankekur - men stadig ikke har arbejdet med HVORFOR, du spiser mere end du har behov for, så vil du nok opleve at kiloene sniger sig på igen.

Derfor vil det muligvis give mere mening (og i sidste ende bedre ‘resultat’) at arbejde med at få normaliseret forholdet til mad først.

Det kan i nogle tilfælde betyde, at det kan være en god idé at parkere slanketankerne for en stund.

Men det betyder ikke, at det ikke er okay at ønske at ændre - blot at det kan give god mening for ‘slutresultatet’ at lave noget ‘forarbejde’, inden du går i gang med din vægttabsproces.

Når du først har arbejdet med f.eks. restriktionerne der trigger overspisning - eller spisning på følelser, så kan det være meget nemmere at ‘justere med henblik på vægttab’, fordi det sker på et mere bevidst grundlag, med større indsigt i dine egne mønstre.

Du får ikke ro på maden af et stort fokus på vægttab og kontrol. Og det kan være grænseoverskridende at give slip på den kontrol for en stund.

Til gengæld er min erfaring at vægttabet ofte sker som en bieffekt af ikke at spise på alt muligt andet end sult og reel lyst - når man har brugt ‘lidt krudt’ på at arbejde med det de helt fundamentale spisemønstre allerførst (selvom det kan føles kontraintuitivt at gøre det i den rækkefølge)😊

Forrige
Forrige

Hvorfor gode råd er noget l*rt

Næste
Næste

Føler du dig (også) ‘doven’?