Jeg fortæller sjældent folk min jobtitel. Hvorfor?

Mit job.png

Når nogen spørger, hvad jeg arbejder med, plejer jeg at svare, at jeg hjælper folk med at blive stærkere og at få et mere fleksibelt forhold til mad, krop og bevægelse.

Og tilføjer måske noget med ‘personlig træner’, hvis de ser helt forvirrede ud.

HVIS jeg af og til får byttet om på rækkefølgen, kan jeg næsten altid forvente respons i stil med: “Så du laver kostplaner?” ofte akkompagneret af “Jeg gad godt tabe 5 kg, kan du lave en kostplan til mig?”.

Og så svarer jeg noget med, at jeg ikke laver kostplaner (længere) og noget med vaner - og får så et svar á la “Nåårh, det er sådan en livsstilsændring (læs: mest hypede buzzword efter balance)?”.

Det føles finurligt at være en del af en ‘personlig træner-kultur’, jeg på ingen tænkelig måde har lyst til at identificere mig med.

At jeg på ottende år lever af at drive virksomhed i et felt, jeg ikke ser mig selv som en del af.

En branche med generiske kost- og træningsprogrammer solgt med transformations- og ‘dagens-form-i-undertøj’-billeder som omdrejningspunkt.

Det er så langt fra det arbejde, jeg (og mange af mine kollegaer) finder mening i at lave.

Det arbejde der handler om at forstå det enkelte menneske og sammen finde frem til de handlinger, den enkelte trives med at gøre i sit eget liv.

Arbejdet der også omfatter snakke med refleksioner over livet, retninger og værdier - og vel alt andet end kost og træning.

Jeg ved, at der er en voksende flok af kompetente mennesker, der knokler for at udbrede forståelsen for, at fitnessbranchen ikke handler om nøgenhed og ‘livsstilsændringer’ i form af kostplaner med valgmuligheder.

Det er så usexet at fortælle om konsistens, moderation og tålmodighed. Det er endnu mere usexet, når det deles med tøj på.

Jeg har knoklet for at fastholde integritet og autenticitet i mit arbejde. Selv da jeg for 5 år siden udgav Bootybogen - selvom jeg sikkert kunne have tredoblet salget, hvis jeg havde leveret lidt mere hud i markedsføringsprocessen.

Mit arbejde er så meningsfuldt, at jeg har tænkt mig at blive ved med at være en skæv eksistens i min egen branche lidt endnu.

Men altså, spørger du ind til mit arbejde, skal du nok forberede dig på en smøre af den længere slags😂

Forrige
Forrige

Har du brug for et ‘kropsligt realitycheck’?

Næste
Næste

At være glad i eget skind handler ikke om, at du skal elske hver en afkrog af din krop.