@CELESTINEMARIA.jpg

Det kan være nemt at dunke dig selv i hovedet for at spise på følelser eller andre behov end sult - men…

Det kan faktisk være en rigtig fin ‘feature’ at have, hvis du har mod på at være nysgerrig og måske bruge den lidt konstruktivt.


Din spisning kan nemlig være en fin ‘sladrehank’ for, hvordan du har det.

Jeg plejer at kalde det en ‘advarselslampe’ - du ved ligesom den der lyser i bilen, når den har brug for service. Det giver dig en indikation af, at der måske er noget der skal justeres på. Eller noget du har behov for.

Det er en god ting at have sådan en mulighed, for det kan hjælpe dig til at blive opmærksom og måske justere INDEN du selv ‘brænder ud’ .

Hvis du for eksempel ved, at du ofte spiser lidt mere (eller bestemte fødevarer) når du føler dig udkørt eller stresset og du er god til at overhøre dine egne behov, kan det give mening at være nysgerrig på din spisning som indikator á la: “Jeg får godt nok kørt noget guf ned i løbet af dagen. Gad vide hvorfor jeg gør det, det smager mig jo egentlig ikke? Hvad har jeg egentlig behov for? Hmm.. Ro? Jeg har behov for hvile og ro” .

Det er langt nemmere at handle på noget, du er bevidst om - og når din krop giver dig glimrende feedback, kan det af og til give god mening at lytte.

Den fristende tilgang kunne jo være “Shit, hvor spiser jeg usundt for tiden. I morgen tager jeg mig sammen; stopper med at spise slik, spiser sundt og får trænet”. Ofte sker der det at man dagen efter kører fuldstændig samme rille som dagen før, fordi det hverken handler om rygrad eller tagen sig sammen - men om et udækket behov (der bliver ydeligere presset af restriktioner og motion der ikke bliver gjort fordi ikke-eksisterende overskud) .

Måske du faktisk er ret godt klar over din egen ‘advarselslampe’ ?

Eller måske du har lyst til at være mere nysgerrig på den?

Hvad mon du har behov for, når den viser sig?

Note: det betyder ikke at du nu skal dunke dig selv i hovedet, fordi du ikke ‘lytter til dine behov’ eller lykkedes med det første gang, du prøver. Det er ikke et ‘nyt mål’, blot en vinkel der måske kan være hjælpsom for dig, hvis du af og til føler at spisningen kan være lidt svær at navigere i.

Forrige
Forrige

Det er ikke dit 'job' at tilfredsstille andre menneskers præferencer

Næste
Næste

Føler du, at du har spildt meget af dit liv på madstress og slankekure?