Din træning kan også lægges ind i din kalender

 
IMG_9796.jpg
 

Hvis du af og til synes at det der med at få træning eller bevægelse og hverdag til at hænge sammen, så er du altså ikke alene. Det kan næsten være et kunststykke at skulle balancere arbejde, familie og sociale arrangementer i sig selv - og at snige en form for træning ind i den ligning, gør den ikke nødvendigvis nemmere at løse.

Det lyder måske simpelt, men rigtig mange af mine klienter finder stor glæde ved at planlægge deres trænings-/bevægeuge på forhånd.

Altså at sætte sig ned f.ex. om søndagen og danne sig et overblik over den kommende uges dage og derudfra lægge sine træninger ind som aftaler i deres kalender.

Det betyder ikke, at der ikke kan ske noget der gør, at du bliver nødt til at rykke det - men det betyder at det kan være nemmere at få gjort, fordi du netop har sat tid af til det på tidspunkter, hvor det rent faktisk som udgangspunkt giver mening at gøre.

Hvis du vel at mærke prioriterer det (i det omfang det kan lade sig gøre).

Det er ikke sjældent jeg hører (i særdeleshed) fra mødre, at de føler at det er svært at tage tiden fra familien til at bruge på sig selv (træning).

Alleroftest sker der det, når vi taler om det, at de i løbet af samtalen fortæller mig, at de faktisk føler, at de bliver bedre mødre af at tage tiden til sig selv og få bevæget sig - at overskuddet til børnene og partneren bliver større, NÅR de prioriterer sig selv.

Og når vi dykker endnu dybere og snakker lidt om den dårlige samvittighed over at efterlade en eventuel partner hjemme med børnene alene, så viser det sig (som oftest) at han eller hun faktisk er helt okay med, at være alene med børnene en times tid eller to - fordi den partner der kommer hjem igen fra ‘egen-tid’ (træning), er markant gladere.

Bevægelse behøver ikke at betyde en times hardcore spinning - bevægelse kan også bare være en gåtur. Eller 20 minutters cirkeltræning af en art. Eller en lunter. Eller udstrækning på et rart sted - ex. på en græsplæne. Det behøver ikke at tage en time hver gang. Måske er det rart for dig som en del af planlægningen  sætte barren lidt lavere for at øge sandsynligheden for, at det bliver gjort?

Det vigtigste er, at det er noget, som giver mening for dig at gøre. Og at prioritere - så du kan planlægge det.

Fordi bevægelse har labrador-effekt; det gør glad og giver mere overskud til alle de andre aspekter af dit liv :-) 

Forrige
Forrige

Jeg kan huske følelsen, jeg havde, de første gange det gik op mig at intet varer ved

Næste
Næste

En kærlig reminder når hverdagen efter sommerferien ‘rammer’ igen