Hvad sundhed IKKE er

 
IMG_9801.jpg
 

Ved du godt at sundhed (mestendels) handler om at holde dig sund og rask, så du kan gøre alle de andre ting i livet, du godt kan lide?

Ved du godt at der ikke er én sandhed for sundhed? At der er nogle fundamentale behov, der skal ‘dækkes’, for at din krop trives og er rask - men at det faktisk godt kan passes ind på en måde, der fungerer bedst for dig i din hverdag (og at de behov faktisk rimelig nemt er dækket, hvis du spiser nogenlunde varieret)?

Ved du godt at sundhed ikke handler om fanatisme, afholdenhed eller askese? At det slet ikke er nødvendigt (ej heller særlig hensigtsmæssigt) for at være ‘sund’ (heller ikke selvom det bliver solgt på sexet vis og i fin forklædning på sociale medier)?

Ved du også godt, at sundhed ikke handler om den 'perfekte kost' eller den 'perfekte træning’ (psst: ingen af deles findes som ‘koncept’; det der fungerer bedst for dig - og dermed bliver gjort - er det, der er mest ‘perfekt’ i praksis)?

Sundhed handler om finde ud af, hvordan dit eget ‘fundament’ (læs: dine vaner) bedst sammensættes, så de giver mening for dig at gøre (og at blive ved med at gøre - igen og igen og igen og igen). Hvordan du bedst kan lide at bruge din krop - og at spise på en måde du (de fleste dage) trives med, så du får en oplevelse af mere overskud, energi og glæde til at bruge dit liv på de ting*, der er virkelig meningsfulde for dig.

*Meningsfulde ting kan være: at rejse, tilbringe tid med mennesker du holder af, lave god mad, lege med dine (eller andres) børn, hækle, gå til spejder, danse, lægge puslespil, bowle, synge, tage billeder, læse bøger, hoppe på trampolin, gå tur med din hund, skrive, træne, besøge dine forældre, [indsæt selv meningsfulde ting for dig].

Forrige
Forrige

Hvilke intentioner har du for det nye år?

Næste
Næste

"Jeg er sukkerjunkie og har ingen rygrad"