Redskaber til ro på vaner i lockdown

 
Lockown.jpeg
 

I mandags lovede jeg at dele et par områder, som måske kan være relevante for dig i en tid, hvor det føles som om, at hverdagen er vendt på hovedet.

Here goes:

⭐️Selvom din hverdagsstruktur er lidt oppe i luften, kan det give mening at bibeholde nogle af de rutiner, du trives med.

Hvis du for eksempel er vant til at træne tirsdag og torsdag, men dine træningsfaciliteter er lukkede, kan det måske være hjælpsomt at fastholde det momentum men samtidig være fleksibel omkring, hvad den møfling består af (en gåtur, udstrækning, dans i stuen, sexytime, hjemmekropsvægtsmøfling - you name it)

⭐️Oplever du en følelse af heldags-græsning (læs: snacking), kan det give mening at være lidt opmærksom på dit ‘fundament’; hvilke hovedmåltider du ’plejer’ at trives med at få, og som du måske ikke får, når du går hjemme.

Hvordan kan du genskabe en struktur, du normalt trives med - og samtidig være fleksibel omkring dens indhold, så det er nemt og overskueligt?

⭐️Hvis du føler, at du spiser lidt mere på sult over halsen (på andet end fysisk sult), kan det give mening at være nysgerrig på, hvilket behov spisningen dækker. De fleste af os spiser på anden end fysisk sult jævnligt og det er der som sådan ikke noget galt med. Men HVIS du ikke føler, at det er helt vildt fedt at spise på den måde (eller i det omfang), kan det give mening at udforske lidt.

Spørgsmålet “Hvad har jeg egentlig behov for lige nu?” kan være hjælpsomt, når du føler at du ‘går i snacking-cirkler’. Keder du dig? Er du bekymret? Føler du dig ensom? Hvad kunne ellers dække dit behov lige dér? Måske har du bare lyst til noget sødt ovenpå dit hovedmåltid for at være sensorisk mæt?

Slutteligt er det vigtigt at understrege, at det er er helt naturligt at opleve en masse tanker, følelser og frustration i den situation, vi kollektivt står i lige nu.

Jeg husker dig derfor kærligt på, at mens det kan give mening at søge én eller anden form for struktur, så kan det altså også give mening, at give dig selv plads til bare at være.

Med det mener jeg, at sætte barren lidt lavere for, hvad du forventer af dig selv - og acceptere (så vidt det er muligt), at det er tingenes tilstand lige nu❤️

Forrige
Forrige

Om stilhed og coronatid

Næste
Næste

Det er okay, at du synes det er svært