Det her er sundhed for mig

 
DSC02182.jpg
 

For mig handler sundhed om nydelse. Det handler om moderation. Det handler om livsglæde. Det handler om følelsen af at ‘være i flow’. Det handler om at lave bevægelse, jeg synes er sjovt - og om at omgive mig med mennesker der gør mig glad.

For mig handler sundhed IKKE (længere) om afstraffelse og askese. Om underspisning afløst af overspisning. Om forbud og regler. Om madstress. Om kedafdethed over ikke at være ‘fit nok’, ‘stærk nok’ eller ‘god nok’. Eller om overtræning som afstraffelse for nydelse eller som middel til at opnå accept for en ‘perfekt krop’.

Sundhed handler for mig ikke (kun) om grøntsager, træning, søvn og vand.

Sundhed handler for mig også om gode burgere, rødvin, sene aftener (og nætter) med gode venner, træningsfri fordi min krop beder om det - eller hård træning fordi min krop beder om det. Det handler om plads til spontanitet - om plads til at leve det liv som jeg kun har én mulighed for at leve.

Jeg kan godt forstå at det er svært for mange at skelne. Jeg har selv i mange år fundet det rigtig svært og dyrket det jeg troede, var ‘det sunde liv’ uden at være bevidst om hvilke glæder og oplevelser jeg gav afkald på, når jeg forsagede fødevaregrupper og sociale aktiviteter fordi de ikke stemte overens med min idé om ‘sundhed’.

Det betyder ikke at mit liv KUN går op i fest og farver - det betyder bare at det for mig er den mest optimale kombination at passe godt på min krop med de ting jeg ved der fungerer godt for den (moderation i min kost, daglig bevægelse, søvn og væske) og nydelse i form af dage med mindre søvn, mere vino, mere hvile, lækker mad og gode mennesker omkring mig.

På den måde er jeg landet et sted, hvor jeg befinder mig i en krop som er sund og rask, og som jeg har det godt i - og som giver mig muligheden for at nyde alle de andre aspekter af livet herunder ét af de vigtigste; sociale relationer. Dét er sundhed for mig.

Hvad mon sundhed er for dig?

Forrige
Forrige

Jeg har tabt mig...

Næste
Næste

Om dengang jeg ikke vidste bedre...