Sådan kan du gøre det (lidt) lettere at spise mere frugt og grønt

 
 

“Jeg kan mærke, at når jeg spiser mere grønt til mine måltider, så spiser jeg mindre af alle de andre ting og bliver på måde også mere ‘behageligt mæt’ - MEN når jeg ikke ‘har det klar’, glemmer jeg at få spist det” - citat: VaneCoach-klient.

Kender du også det der med, at grønt godt kan være ‘lidt besværligt’ at spise?

At det ligesom er nemmest at få spist, når andre har tilberedt det for dig?

Så kommer der altså lige et par ‘fif’ til, hvordan du kan gøre det nemmere at få spist mere af ‘det grønne’ (læs: både frugt og grønt):

1) 👉🏼 Husk at alt tæller.

Nej, det behøver ikke at være ‘grove grøntsager’. Og nej, du behøver ikke at have regler om tilberedning for optimeret indtag eller sukkerindhold. Jeg har endnu tilgode at møde én, der har spist sig overvægtig i kogte gulerødder eller bananer. 

Cherrytomater, æbler, skoleagurk, banan, snackgulerødder, sukkerærter, ærter, bær, snackpeber & radiser er eksempler på frugt og grønt der kræver minimum af tilberedelse (måske bare en tur under vandhanen). De tæller også.

Og hvis det nemmeste for dig er at supplere din aftensmad med en håndfuld cherrytomater eller at spise en agurk i stave med dip til som aftensnack, så minder jeg dig kærligt om, at det hele ‘tæller’ i dit grøntregnskab (hvis du har sådan et).

2) 👉🏼 Forberedelse fryder.

Hvis du har noget frugt og grønt, du virkelig godt kan lide, men som kræver liiiiiidt mere forberedelse end ovenstående, kan det være en fordel at forberede mere af gangen, mens du alligevel er i gang. Personligt er jeg svært glad for melon - men jeg ved også, at sandsynligheden for at jeg gider at skære det ud, når jeg gerne vil spise det, er minimal. Derfor bruger jeg 1-2 gange om ugen ca. 5-10 minutter på at skære ud og ‘bøtte op’. På den måde har jeg altid frisk frugt i køleren og kan nemt lave en skål til min morgenmad eller som snack på under et minut.

Hvis din øvre grænse for broccoli, fennikel eller en anden grøntsag er nået, så husk at du gerne må spise det frugt og grønt, du godt kan lide.

Lidt ligesom med at den bedste motion er den du får gjort, er den bedste grønt altså, den du får spist😊

Forrige
Forrige

Hvad giver det dig at træne eller møfle?

Næste
Næste

Om lockdown-træning og at savne bøfburet