“Jeg forstår idéen med det her ‘elsk dig selv som du er’, men jeg er der altså ikke [...]"

 
D95FA593-1BF8-4810-B006-C203918A3A4A.JPG
 

“Jeg forstår idéen med det her ‘elsk dig selv som du er’, men jeg er der altså ikke. Jeg vil gerne tabe mig fordi jeg ved, at jeg bliver gladere og mere tilpas i min egen krop, når mit tøj sidder bedre” (Citat: mange kvinder jeg taler med)

For nylig skrev jeg om, at det er helt okay, at have et ønske om at ændre noget ved din krop.

Jeg skrev også om, at det som et led i processen kan give mening at være nysgerrig på, hvad motivationen bag ønsket om forandring er.

I forlængelse af det vil jeg tilføje, at når du ønsker at ændre tingenes tilstand, kan det også være en fin idé, at være nysgerrig på, hvad der ledte dig derhen.

Hvis du f.ex. jævnligt oplever overspisning som resultat af et restriktivt forhold til mad, vil det næppe være hensigtsmæssigt at gå på en ny kur med nye restriktioner, fordi det potentielt vil trigge det, der netop er én af forhindringerne for dit vægttab.

Og hvis du taber dig på baggrund af en slankekur - men ikke har arbejdet med de situationer, hvor du spiser mere end du har behov for, vil du muligvis opleve at kiloene sniger sig på igen efter endt kur.

Derfor kan det potentielt give mening at arbejde med at få lidt mere ro på dit forhold til mad først.

Det kan i nogle tilfælde betyde, at det kan være en god idé at parkere slanketankerne for en stund.

Det betyder ikke, at det ikke er okay at ønske at ændre. Blot at det kan give mening for ‘slutresultatet’ at lave noget ‘forarbejde’, inden du går i gang med din vægttabsproces.

Når du først har arbejdet med f.ex. restriktioner der trigger overspisning - eller spisning på følelser, så kan det være lidt nemmere at ‘justere med henblik på vægttab’, fordi det sker på et mere bevidst grundlag med større indsigt i dine mønstre.

Du får ikke ro på maden af et stort fokus på vægttab og kontrol. Og det kan være grænseoverskridende at give slip på den kontrol for en stund.

Til gengæld er min erfaring at vægttab kan ske som en bieffekt af ikke at spise på alt muligt andet end sult og reel lyst - når man har brugt ‘lidt krudt’ på at arbejde med det de helt fundamentale spisemønstre først (selvom det kan føles kontraintuitivt at gøre det i den rækkefølge)😊

Forrige
Forrige

“Det giver jo ikke mening, du vælger buffet, når du ikke spiser mere?”

Næste
Næste

Dit feed er dit ansvar