Kalender-træningsplanlægning er mit hemmelige supervåben

14CE8C23-4874-4546-BAD5-418521C3A3E9.JPG

Jeg er en ufravigelig kalenderbruger. Det er jeg fordi, jeg har et arbejde med mange klientsessioner som både kræver en del logistik såvel som en høj grad af pålidelighed (fordi aftaler er vigtige).

Derfor bruger jeg også min kalender til at planlægge min træningsuge på forhånd. Min bevægelse er vigtig for mig, og jeg ved det kræver planlægning at prioritere den.

Samtidig bidrager det til at forberede mig mentalt på mine træningspas, som f.ex. når jeg søndag aften ved, at jeg har en løbetur i kalenderen mandag morgen. Det er én af de aftaler, jeg oftest holder med mig selv*, fordi jeg har chancen for at skabe optimale forhold for at det sker (livet uden børn, jeg ved det - no need to address it).

Derudover skriver jeg faktisk også transportcykling på (i samme farve som træning), når det er længere ture eller i arbejdssammenhæng. Det gør jeg fordi, der naturligvis skal afsættes tid til det i planlægningen - men også, fordi jeg visuelt kan se, hvor meget jeg egentlig får møflet på en uge. Det er ikke unormalt, at jeg har en del transportcykling på en uge - bevægelse som jeg bare ‘tager for givet’ fordi: livet i byen.

Min kalenderbrug i træningssammenhæng tjener altså to formål: prioritering og opsummering. Det giver mig mulighed for at planlægge det, jeg vil prioritere samt mulighed for opsummere og få overblik over, hvor meget jeg egentlig har møflet i løbet af ugen.

Det kan være nemt at blive fanget i ‘kun træning tæller’-tanken og jeg ved (både fra mig selv såvel som fra klienter), at det kan være rart at kigge på den samlede møflemængde. Især hvis du har en uge hvor du føler, den har været ‘lav på træningsfronten’ men du måske i stedet har cyklet fra øst til vest, knoklet i haven eller vandret byen tynd.

Et visuelt møfleoverblik kan altså både facilitere fejring over det, du får gjort - og mulighed for at planlægge og prioritere det, der er vigtigt for dig at gøre, før andre ting spiser din tid.

*Medmindre det tisser ned og jeg har sessioner resten af dagen. Så gider jeg ikke starte dagen som en druknet mus og rykker aftalen i min kalender til en dag, hvor det giver mere mening.

Forrige
Forrige

Din krop er allerede ‘i bikiniform’.

Næste
Næste

Din krop har stadig behov for mad i dag