At være glad i eget skind handler ikke om at du skal elske hver en afkrog af din krop.

YOU'RE GOING TO.jpg

At være glad i eget skind handler ikke om at du skal elske hver en afkrog af din krop. Det handler ikke om at du skal gå fra ‘selvhad’ til at være fuldstændig forelsket i alt hvad du ser i spejlet.

Eller at du ikke må have et ønske om at ændre noget, som du er mindre tilfreds ved. Det ville være utopi at forvente - og det opstiller et nyt urealistisk ideal, som jeg faktisk oplever at flere kvinder ‘battler’ lidt med i disse kropspositivitetstider: “Når alle de andre kan elske deres strækmærker, appelsinhud og deller - hvorfor kan jeg så ikke?”.

Kropspositivismen er en fin tendens fordi den stiller spørgsmålstegn ved stræben efter ikke-eksisterende perfektionisme og udfordrer ‘samfundsskabte kropsidealer’.

Men.. For der er et men. Det handler ikke om enten/eller. Og det at du kan lide din krop behøver ikke at betyde, at du ikke også kan have lyst til at ændre den.

Men - bare fordi du ikke knuselsker din mave, behøver det jo ikke betyde at du hader den. Neutral er også en mulighed. Måske det vil give mening at se din krop lidt mere som en helhed? Hvordan den samlet set ser ud og hvad den kan - i stedet for at ‘dømme den ude’ på de ting, du ikke er tilfreds med.

Så kan det godt være at du ikke er ovenud begejstret for - lad os sige - din appelsinhud og det er også okay. Den er der. Du behøver ikke at hade den af den grund. Måske du faktisk kan få øje på noget andet du godt kan lide? Skuldre, dit hår, læg, højre storetå, øjenbryn, næse, ører, ryg, stærkhed, din bagdel - whatever. Og måske prøve at lege med at forholde dig mere neutralt til nogle af de ting, du har det svært ved? Appelsinhud er hverken godt eller dårligt. Rigtig mange af os har det. Det er der bare.

Måske du har mod på at kigge lidt efter ting, du godt kan lide - og bare lade nogle af de ting, du er mindre tilfreds med, være der uden at få unødigt meget mere energi? Har du brugt mange år på at lede efter alt det du ikke kan lide, så kan det godt kræve lidt træning at gøre det modsatte.

Faktum er at ingen bliver gode til noget, de ikke gør - og måske du har lyst til at prøve?

En start kan være at finde én ting ved din krop, du godt kan lide, som den har eller den kan. Én ting. I dag.

Forrige
Forrige

Sukker er gift og fedt feder. Eller hvad?

Næste
Næste

Empowerment og stærke kvinder