Nogle gange giver det mening at møfle alligevel - også selvom du ikke lige har lyst.

 
38080746_1988188838138674_8560840247313694720_n.jpg
 

Jeg har gennem tiden skrevet meget om at bevæge sig på lyst, møfle selvkærligt - og træne på dagsformen.

Det mener jeg fortsat er helt afgørende for at skabe trænings- og bevægelsesvaner, der er holdbare.

Men.. I den sammenhæng er det også vigtigt at italesætte at træning på lyst ikke altid kan stå alene. At du nogle gange slet ikke har lyst men ved at det er en god idé, at komme afsted alligevel.

Og her kan det give mening at ‘tillade’ dig selv at træne på dagsformen. At sætte barren for din forventede performance lidt ned og gøre det mere overskueligt at komme afsted, fordi du ved, at det ikke er et døds-træningspas, der venter dig.

Måske din energi faktisk er ganske fin, når du først er i gang?

Nogle gange får vi blandet ‘træt hoved’ sammen med ‘træt krop’. At være træt i hovedet ovenpå en lang dag hvor du har siddet ned, er ikke nødvendigvis lig med at din krop også er træt.

Måske er det mere en følelse af at være ‘lad’?

Og måske vil det være rart at få lov til at bruge din krop lidt?

Bevægelse kommer i mange former; det behøver ikke at være 2 timers benhård træning. Det kan også bare være en gåtur. Eller noget andet, du godt kan lide at bruge din krop til.

Af og til giver det mening ikke at tænke for meget og bare gøre; fordi du ved, at det på den anden side er rart. Det skal naturligvis ikke være sådan at du skal tvinge dig selv ud af døren HVER gang, du skal afsted - i så fald giver det mening at være nysgerrig på, om der er andre ting, som du ville synes var sjovere at møfle med.

Men nogle gange er vi bare nødt til at gøre det. Også selvom vi ikke gider. At fastholde kontinuitet i bevægelse med plads til at tilpasse til dagsformen, er langt mere ‘effektivt’ end uger med dødstræning efterfulgt af lange perioder hvor du ‘bare ikke orker’. At sætte barren lavere giver plads positive oplevelser - og at komme afsted selv når du ‘ikke gider’ er en kæmpesejr i det sekund, du har gennemført.

Min pointe er ikke at du skal overhøre dit behov for restitution. Er du ‘færdig’ og har brug for hvile, er det vigtigt at du lytter til det. Men selv i den situation kan blidere former for møflen (gåture eller udstræk) have sin plads - alt efter situationen naturligvis.

Forrige
Forrige

Stærke kvinder støtter hinanden - også i bøfburet.

Næste
Næste

Ved du godt at din mand gider ikke at høre om ‘din flommede mave’ eller ‘dine tykke lår’?