Summen af alle de små handlinger bliver vejen mod dit mål

 
DSC09978.jpg
 

I mine yngre år var min instinktive opfattelse at jeg ’bare lige skulle’ nå dét (f.ex. opnå vægttab, have økonomisk frihed, finde partneren etc.) og så var ‘mit mål’ nået.

Altså en opfattelse af, at når først [indsæt selv drømmescenarie] var opnået, så var ’livet komplet’.

Med alderen har jeg (som resultat af både sejre og svære tider) indset, at livet er lidt af en dynamisk fætter.

Og at det dynamiske aspekt netop er det, der betyder, at det du opnår skal vedligeholdes og plejes, for at det fortsat er dit at kunne fastholde.

At selv når du har opnået det, du ønsker, er målstregen ikke nået.

Men... at du, hvis du forpligter dig til de kontinuerlige handlinger, som det kræver, faktisk kan vedligeholde noget, du har ønsket at opnå, ved en langt mere overskuelig indsats end det måske krævede at opnå til at starte med.

Når du har tabt de kilo, du ønsker, skal du fortsat holde fast i en del af de handlinger, der var katalysator for vægttabet.

Når du opnår økonomisk frihed, skal du fortsat fastholde de handlinger, der var katalysator for, at du opsparede mere end du forbrugte.

Og når du får partneren, du drømmer om, skal relationen fortsat plejes for at fastholde den gensidige interesse, der var katalysator for parforholdet i begyndelsen.

Handlingerne? Jah, det er vaner. Og vaner de kan (over tid) automatiseres i en grad, hvor du ikke længere (altid) behøver at bruge store mængder mental kapacitet på at gøre det, der tidligere virkede uoverskueligt.

Det kræver en del gentagelser at komme derhen – og det er den primære årsag til, at jeg (især omkring sundhed og vægttab) taler temmelig meget om, at fokusere på én ting af gangen og vigtigst af alt; at gøre det så overskueligt, at du kan blive ved med at gøre det de fleste dage.

Det gør det nemlig nemmere at vedligeholde det på den anden side. Og det betyder, at du ikke skal bruge uforholdsmæssigt meget krudt på at starte forfra igen og igen.

Det er ikke den kæmpe indsats, du lægger to uger om året. Det er alle de små handlinger, du de fleste dage trives med at gøre hele året rundt, der er den reelle kilde til succes – hvad end temaet er sundhed, vægttab, økonomi, parforhold eller noget helt femte☺️

Forrige
Forrige

Om vægttab og et mere roligt og fleksibelt forhold til mad

Næste
Næste

Kan du huske dengang - før du stiftede bekendskab med slankekure?