Jeg har det som om nogen har bedt mig om at have sex med en gammel mand - jeg kan ikke!

Instagram posts (4).png

Forleden havde jeg en samtale med en klient, jeg har arbejdet sammen med i par år. Hun er ikke længere i forløb - men af og til tager vi en samtale, for at vende det der lige fylder, eller noget hun vil nørde med.

I sidste uge var det hjemmetræning.

Hun er vant til at gå i træningscenteret og løfte tunge ting to-tre gange om ugen. Hun er mor til to og træningen er et frirum; det er selvomsorg, følelsen af stærkhed og et mentalt pitstop. Og lige nu mangler hun det rum.

Træningen er blevet erstattet af gåture og derudover har hun en god del transportcykling. Cirka en times rask bevægelse i gennemsnit om dagen, nogle dage mere - og flere dage med højt tempo.

Men hjemmetræning? Det er ikke-eksisterende. Hun konstaterede: “Jeg har det som om, nogen har bedt mig om at have sex med en gammel mand - jeg kan ikke! Jeg har så sygt meget modstand på det!”😂

Hun har brugt en del krudt på at stresse over ikke at hjemmetræne, men har haft et minimum af mojo til at stå i stuen med ungerne om benene og træne.

“Men alle andre hjemmetræner jo!”, sagde hun og henviste til sociale medier - ret bevidst om (da vi dykkede ned i det), at det nok ikke var helt sandt i forhold til den gennemsnitlige befolkning. Hun følger mange, som træner -  og ved også godt, at dem der ikke træner ikke nødvendigvis deler det.

Efter lidt refleksion konstaterede hun, at hun jo faktisk var temmelig fysisk aktiv - hvis ikke mere end ‘normalt’, så i hvert fald det samme. Hun havde momentum - bare i et andet format end hun havde tænkt, hun ‘burde’ have.

Hun konstaterede også, at hun godt gad at parkere idéen om hjemmetræning, holde fast i sine gåture og glæde sig til, hun måtte komme i ‘bøfburet’ igen.

Da vi skulle til at runde af, sagde hun “Ej, hvor er det dejligt, at jeg kan slippe stressen omkring hjemmetræning lige nu. Det giver mig virkelig ro”.

Pointen med alt det her er, at momentum kan se ud på mange måder.

Lige nu er en ekstraordinært sær tid og hvis du bruger meget krudt på at stresse over noget, du ikke får gjort, kan det give mening at overveje alternativer, du rent faktisk får gjort.

Husk, at bevægelse kommer i mange former. Det må gerne bare være overskueligt at gøre lige nu☺️

Forrige
Forrige

Oplever du, at det er svært at omsætte den viden, du læser og hører, til praksis?

Næste
Næste

Om et forstyrret forhold til mad - og vejen ud af det.