Min bevægelse ændrer sig - sammen med årstiderne

 
44455197_2223108454591304_6562430013207883352_n.jpg
 

Jeg møffeljusterer i øjeblikket. Det sker efterhånden hver gang årstiderne skifter, sådan helt af sig selv - men det er først de senere år, jeg har set mønstret.

Når foråret kommer bliver jeg ramt af en iboende lyst til at ‘komme ud’, at bruge min krop og være mere aktiv; til at styrketræne mere, lave intervaller - eller løbe en tur udenfor.

Når efteråret melder sin ankomst ændrer mit behov sig. Jeg får lyst til at geare ned. Ikke at gå i frø (for helt ærligt, så føles det ikke særlig godt at transformere sig selv om til en sofakartoffel - det kan være tungt at komme op igen), men bare til at bevæge mig lidt blidere og måske lidt langsommere.

Mange dage vælger jeg en lang gåtur frem for for eksempel intervaller eller en løbetur. Jeg fastholder min styrketræning hele året, men om vinteren er det ofte bare en enkelt gang om ugen (fordi vedligeholdelse af allerede-opbyggede-gainz gør det sjovere at skrue op, når lysten kommer igen). Jeg kan nogle dage have det sådan, at jeg slet ikke kan rumme larmen og den lidt ‘hektiske feel’, der kan være i bøfburet - og så vil jeg meget hellere ud og blive blæst igennem udenfor.

Jeg skal altid lige akklimatisere når jeg oplever det her sæsonskifte, fordi mit hovede gerne vil noget andet end min krop, og jeg får lidt en følelse af, at jeg er ‘doven’. Den følelse går jeg så og øffer lidt over en stund, indtil jeg indser at det var præcis det samme, der skete sidste år. Og så konstaterer jeg at der absolut intet skete ved at jeg justerede min bevægelse til lidt langsommere former sidste år - så det gør der nok heller ikke i år. Jeg er jo stadig aktiv - formatet ændrer sig bare lidt.

I bund og grund er det jo en helt naturlig dynamisk proces; at kroppen i ét eller andet omfang tilpasser sig årstidernes skiften. Det vigtige er bare ikke at blive alt for navlepillende og ende med at gå i frø - men i stedet huske at bevægelse er nøgleordet og på den måde fastholde bevægelses-momentum ved at tilpasse sin træning og bevægelse til dagsform, energiniveau og behov😊

Forrige
Forrige

Der var engang, hvor jeg hadede mandage.

Næste
Næste

Jeg har tabt mig...